Terveisiä lomalta. Tuli niin hyvä tarjous ja äkkilähtö, että jäi tänne raportoimatta. Luulitte jo, että äijä on kadonnut, että tarua taisi olla koko päiväkirja, että kyllähän minä tiesin koko ajan. Eikö vaan?

Käytiin Kyproksella nollaamassa päät ja vaikka anoppi oli mukana, loma oli hieno. Kaikki meni odotuksia paremmin. Tosinhan tuollaiselta yhdistelmältä ei paljon odota. Jouduttiin vaihtamaan hotellia pari kertaa, kun paikallinen nuoriso metelöi alakerrassa ja toinen taas oli kylmä kuin ryssän helvetti. Saatiin olla vaimon kanssa kaksin vaikka pelättiin molemmat, että anoppi vaatii paapomista mutta ei. Anoppi piti tahollaan hauskaa.

Vaimo pelkäsi ennen lähtöä, että edelliskertainen reissu toistaa itseään. Silloin oltiin Rhodoksella samanlaisella äkkilähdöllä ja saatiin hikinen pikkuhuone takapihan puolelta ja vaimo murjotti heti ensimmäisenä iltana ihan niin kuin se olisi ollut minun vikani. Onneksi saatiin se vaihdetuksi kattoterassihuoneistoksi pienellä välirahalla. Huonoa siinä tosin tavallaan oli se, että siellä oli mukava ryypiskellä ja vaimo valitti, että hän ei ollut sinne asti tullut kärventymään jossain helvetin kattoterassikeitaassa. Oli tultu sinne vähän niin kuin viettämään vaimon syntymäpäivää, joten tavallaan ymmärrettävää mutta ei kai sitä juhlaa ollut tarkoitus koko lomaa viettää. Siis vaimon ehdoilla. Minun juhlani jatkuivat kyllä aamusta alkaen, joko terassilla tai hotellin baarissa. Syntymäpäivänään vaimo sitten natkutti, että pitää mennä jonnekin syömään. Sanoin sille, että mene yksinäsi. Ja vaimo meni. Tosin niin lähdin minäkin.  En muistanut, että avaimia on vain yksi ja se ainoa minulla. Vaimo istui hotellin baarissa ja juoksi perääni, että jättäisin avaimen hänelle. Minä juoksutin sitä perässä ja nautin vallastani. Heitin lopulta avaimen sille ja jatkoin yökerhoon.

Vaimo oli istunut yön terassilla ja tyhjentänyt muutaman pullon ja takaisin tullessani se oli tehnyt päätöksensä. Halusi eron.