Olin ottanut kavereiden kanssa kuppia koko illan, lähdettiin baariin heti työpäivän jälkeen. Vaimolle lähetin tekstiviestin, jossa kerroin viipyväni parilla bissellä. Sen jälkeen laitoin kännykän kiinni, toisesta päästä olisi kuitenkin tullut vain huutoa. Kivaa oli, aika vierähti nopeammin kuin kuvittelinkaan. Tuntui hyvältä purkaa paineitaan lasin ääressä, olikin jo hieman kiristänyt. Joskus aamuyöstä otin kumijalan alle ja ajelin kotiin.

Vaimo oli kotona tulta ja tappuraa, se oli yksinään kiukkuisena upottanut viinipullon huiviinsa sparraten itseään suurempaan suuttumukseen. Akka huusi yhtä soittoa varmaan puoli tuntia. Mäkätyksestä ei tullut loppua millään. Kivahdin sille pari rumempaa sanaa, ja vaimon käsi kohosi lyöntiin avokämmenellä nopeammin kuin tajusinkaan. En ehtinyt hämmästykseltäni tuntea vielä edes kipua, kun se alkoi kynsillä repiä naamaani. Päässäni kiehui, tunsin raivon nousevan esiin. Sain lukittua vaimon ranteet. Painoin rimpuilevan ja hysteerisen naisen maahan, mutta en tehnyt muuta.

Vaimon rauhoituttua häivyin pois kotoa kaverin luoksi yöksi. En tullut kotiin koko viikonloppuna, vaikka nainen sitä anelikin. Viikonloppu meni dokatessa. En suostunut katsomaan itseäni peilistä muutamaan päivään.